mandag den 4. april 2011

Dag 3

Dette har nok været den mest lærerige dag indtil videre. Både med hensyn til engelsk, men også kultur. Vi startede på en skole, hvor vi skulle fortælle om Danmark til de amerikanske børn.
Det var vildt at se, hvordan de reagerede på at se os. Det virkede nærmest som om, vi var kendte, og pigerne fra 8. kom hen og spurgte os om autografer. Deres skole system er virkelig anderledes end, hvad vi er vant til. Alle børnene havde skoleuniformer på, og vi lærte, at de skulle betale 1 $ for at gå med deres eget tøj for bare én dag.
De havde de mærkeligste spørgsmål som "har I ure i Danmark?"," hvordan spiser og drikker I?" og så troede de også, at vi alle var søskende, fordi vi kom fra sådan et lille land.
Vi fortalte dem om vores skoleregler, og hvordan vi gik i skole, og de blev nok allermest chokeret, da vi fortalte, at der ikke måtte spises slik,chips, is og sodavand. Der blev roen virkelig brudt i klassen.
Da vi fremlagde, undrede vi os vildt over nogle af børnene gik med en slags stramt bundet turban, hvilket gjorde os så nysgerrige, at vi spurgte læreren. Han fortalte os, at det var pga. af deres religion, så han skulle gå med den hver dag. Vi synes, det er vildt at tænke på, at de bliver tvunget til at gå med noget bestemt tøj og skal betale penge for at gå med det, de vil.
Det er en helt anden hverdag, de har, helt anden livsstil og en helt andet opdragelse. Alle var så høflige, og der var ingen, der sagde ordet f***, hvilket var en kæmpe prøve for os at lade være med!
Efter fremlæggelserne kom vi ud på et indhegnet asfalt område. De havde virkelig INTET græsområde. De havde lovet os at spille fodbold, hvilket så skulle foregå på asfalt. Efter vi havde leget lidt rundt, gik vi ned og fik slukket tørsten i en 3 liters vandflaske. Det er vildt så meget forskel, der er på priserne alt afhængig af, hvilken en gade, du er på. Hvis vi havde købt den i Times Square havde den måske kostet omkring 5$, men på den lille skumle gade kostede det kun 1,40$.
Da vi igen kom hen på asfalt grunden, skulle vi havde spillet fodbold mod de amerikanske børn, men skoleinspektøren, havde ikke fået forældrenes underskrift på, at de måtte spille fodbold efter skole, hvilket gjorde ,at hvis en af børnene blev skadet, kunne hun komme til en retssag, fordi de ikke har sygesikringskort, og det er hende der står med ansvaret.
Efter den triste nyhed tog vi metroen til 57th street og shoppede resten af aftenen.
Vi er lige kommet hjem, og vi er stadig overvældet over for stor og smuk New York er. Hver morgen vågner man og tænker: en dag mindre tilbage. Men vi holderstadig fast i drømmen og lever drømmen ud om at være i New York.

- Sara og Nanna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar